Sisteme de pontaj

Sistemul de control acces si pontaj poate functiona atat impreuna, cat si fara un sistem CCTV format din DVR-uri si camere de luat vederi. Sistemul este format din: calculatoare tip PC pe care ruleaza software-uri server sau client; cititoare de carduri de proximitate Proxa-01 cu interfata RS485; DVR-uri dotate cu conector Ethernet si HDD propriu; camere de supraveghere video; modul de conversie Aprox USB/RS485 cu cititor de carduri inclus pentru adaugare/stergere carduri la cititoarele de proximitate din sistem; are si o interfata RS485; module ETH/RS485 pentru conectarea unor puncte de lucru la distanta, prin internet sau locatii in interiorul unei firme, mai departate de PC-ul central, printr-un LAN existent; carduri sau taguri de proximitate (in prezent de tip EM Marin, in curand - Mifare); program SecureProx de preluare si stocare a informatiilor de la cititoarele de proximitate si sincronizare a informatiilor inregistrate de DVR-urile si camerele video asociate.

Numarul maxim de camere (indiferent de DVR-urile la care sunt conectate) ce pot fi integrate in sistemul de control acces este de 16 buc. Integrarea unui numar mai mare de camere de luat vederi se face pe baza de comanda speciala. Sistemul permite controlul si gestionarea intrarilor si iesirilor, efectuand astfel monitorizarea activitatilor desfasurate de catre personal intr-un anumit perimetru. Pe baza datelor colectate (data/ora/minutul/secunda fiecarui eveniment de intrare/iesire), sistemul permite pontarea personalului si listarea foilor de prezenta. Accesul se face prin locuri special amenajate, pe baza de carduri de tip RFID, ce sunt validate de cititoarele
de proximitate Proxa-01 RS485 instalate la intrarile si iesirile din perimetrele monitorizate.

Toate cititoarele de proximitate din punctele de acces intr-un anumit perimetru sunt monitorizate de un Dispecer Central (Server), care consta dintr-un calculator de tip PC care salveaza intr-o baza de date toata activitatea legata de intrarile/iesirile din spatiul supravegheat. In acest mod se poate obtine un control strict si precis asupra activitatii desfasurate de catre personalul unitatii. Sistemul permite vizualizarea unor filme scurte cu imagini inregistrate de catre DVR-uri de la camerele de supraveghere video, filme asociate evenimentelor ce se produc la cititoarele de proximitate. Camerele de supraveghere video, asociate sau neasociate la cititoarele de proximitate, sunt conectate la DVR-urile Stand-Alone, pe care se inregistreaza in mod continuu imaginile de la toate camerele din sistemul CCTV. Sistemul CCTV functioneaza complet independent de sistemul de control acces.

Durata filmelor asociate de programul SecureProx cu evenimentele produse la cititoare este de 30 de secunde (15 secunde anterioare evenimentului si 15 secunde ulterior acestuia). Utilizatorul sistemului integrat (Pontaj - CCTV) are acces si la inregistrarile complete efectuate de sistemul CCTV, care functioneaza independent de sistemul de Pontaj. Astfel, in cazul formarii unei usi dotate cu cititoare Proxa-01, utilizatorul poate vizualiza un film de durata mai mare in preajma evenimentului respectiv folosind interfetele soft specifice DVR-ului.

Avantaje:
1. Evenimentele de intrare/iesire au atasate filme, astfel incat se pot identifica angajatii care dau card-ul altor persoane neautorizate, pentru a patrunde in perimetre protejate sau colegii care ponteaza fraudulos mai multi angajati.
2. Sistemul se poate instala folosind retele Ethernet deja existente. Astfel, se reduce semnificativ manopera de instalare si cheltuielile cu materialele auxiliare de montaj.
3. Nu este necesara o conexiune fizica intre cititoarele de proximitate si DVR-uri. Sincronizarea si redarea filmelor asociate cu evenimentele produse la cititoare se face de catre software-ul de gestionare acces si pontaj SecureProx fara a utiliza conexiuni hardware suplimentare (cabluri sau dispozitive auxiliare). Astfel, se reduce semnificativ manopera de instalare si cheltuielile cu materialele auxiliare de montaj.
4. Toate inregistrarile video sunt pastrate si preluate direct din memoria interna a DVR-urilor. Aceste filme se vizualizeaza (redau) direct din memoria interna a DVR-urilor prin conexiunea Ethernet, cu ajutorul software-ului de gestionare acces si pontaj SecureProx. In acest mod, nu se incarca server-ul cu informatiile video care pot ocupa un spatiu semnificativ din memoria acestuia. DVR-urile (si camerele de supraveghere video) sunt compatibile cu software-ul de gestionare acces si pontaj SecureProx. Pentru a utiliza DVR-uri procurate de dumnevoastra sau deja achizitionate de un client final, trebuie ne contactati pentru a verifica daca aceste DVR-uri sunt compatibile cu software-ul SecureProx dezvoltat de firma noastra. Integrarea unor noi tipuri de DVR-uri se poate face de catre firma noastra pe baza de comanda.

Componentele de baza ale unui sistem de control acces:

1. Modul adaptor APROX USB-RS485
Functii:
Cititor de proximitate - folosit in managementul sistemului in punctul de eliberare - returnare carduri; astfel, cu ajutorul lui se citesc codurile cardurilor care urmeaza sa fie adaugate/sterse in sistemul de control acces. Convertor interfata USB/RS485 - folosit ca interfata USB/RS485 pentru conectarea cititoarelor de proximitate Proxa-01-RS485 din sistemul de Control Acces - SecureProx.
Caracteristici tehnice: alimentare 5 V din USB; curentul absorbit din USB 100 mA; carduri utilizate: tip EM Marin (n curand – Mifare).
Conditii de utilizare: temperatura ambianta in timpul utilizarii: 5°C...+40°C; gradul de protectie este IP 30 conform SREN 60529-1995.
Conectare: cu calculatorul - conector USB sau cu reteaua RS485 de la cititoarele de proximitate printr-un conector DB9;

2. Cititor de carduri de proximitate cu frecventa de transmisie de 125kHz Proxa-01 RS485

Specificatii generale: Tensiune de alimentare 12Vcc; curent maxim absorbit 200mA; memorie maxima 5000 carduri, 6000 evenimente; semnalizare acustica Buzzer; semnalizare optica LED bicolor; releu intern 2 contacte (N.C., N.O.) de cate 2A/30VDC; temporizare releu 1...254 secunde; borne de intrare pentru buton de comanda deschidere usa din interiorul spatiului
protejat; borne de intrare pentru senzor detectare usa deschisa; temperatura functionare - 20...+55°C.

3. Modul adaptor ETH-RS485

Specificatii generale:
Interfata seriala:
Rate de transmisie date: 300 bps - 230,400 bps; caractere: 7 sau 8 data bits; paritate: odd, even, none; stop bits: 1 sau 2; semnale de control: CTS, RTS; Flow Control: XON / XOFF, RTS / CTS; conector: DB9-DTE (Male) pentru RS232.
Interfata Ethernet: Interfata Ethernet 10Base-T or 100Base-TX (Auto-Sensing); conector RJ45 sau sir de cleme; protocol TCP/IP, UDP/IP, ARP, ICMP, TFTP, Telnet, DHCP, BOOTP, HTTP si AutoIP.
LED-uri semnalizare: 10/100Base-TX Link & indicator activitate; data Sending (trimitere) / Receiving (primire) intre Serial si Ethernet; indicator Power.
Alimentare: Tensiune de alimentare: 12 VDC@500mA
Software: Windows

Cardurile se vor inrola in sistemul de gestionare acces, la cititoarele PROXA 01 RS485, cu ajutorul unui dispozitiv APROX USB-RS485. Fiecare cititor de proximitate PROXA 01 RS485 are o adresa unica in sistem, pe 8 biti, deci pot exista, teoretic, cel mult 256 cititoare de proximitate intr-un sistem de gestionare acces.

Sistemul permite controlul intrarilor si iesirilor, monitorizarea activitatilor desfasurate intr-un perimetru de catre un personal. Pe baza datelor colectate sistemul permite pontarea personalului si listare foilor de prezenta. Accesul in perimetru se face prin locuri special amenajate pe baza de carduri personalizate de tip RFID ce sunt apropiate de cititoarele de proximitate PROX2PLUS instalate la intrarea si iesirea din perimetru sau din perimetrele monitorizate.Toate cititoarele de proximitate din spatiile de acces la perimetru sunt monitorizate de un Dispecer Central, care consta intr-un calculator de tip PC, ce salveaza intr-o baza de date toata activitatea legata de intrarile/iesirile din spatiul supravegheat. In acest mod se poate obtine un control strict si precis asupra activitatii desfasurate de catre personalul unitatii.

Sistemul permite alcatuirea de grupuri de utilizatori. Aceste grupuri pot avea anumite nivele de prioritate, astfel, unor grupuri de utilizatori li se poate restrictiona accesul in zonele de lucru cu grad de securitate mai ridicat (de exemplu un grup poate avea acces doar la o parte din cititoare).
Avantajele sistemului: asigura un control strict al accesului in perimetru protejat; permite operatorului sa detina o situatie actualizata (in timp real) a intrarilor/iesirilor; asigura memorarea intrarilor/iesirilor tuturor persoanelor; folosind datele memorate in baza de date, operatorul poate obtine timpul total de lucru efectuat de catre un individ defalcat pe ore si zone de lucru.


Categorii similare

Interfoane

Doriti sa instalati un interfon? Asiguram instalare si montaj interfoane la preturi foarte avantajoase. Un interfon este un sistem de comunicatii de v..

Videointerfoane

Sunteti interesat de instalarea unui videointerfon? Odata cu instalarea si testarea sistemului videointerfonic se procureaza de obicei si un sistem de..