Montajul unui sistem de supraveghere video

Montajul unui sistem de supraveghere video trebuie sa fie efectuat dupa ce in prealabil a fost verificat de o echipa de specialisti. La prima vedere este o operatie simpla de instalare, dar in realitate trebuie sa tinem cont de niste parametrii pentru a avea o viziune completa asupra locatiei. Camerele interioare si exterioare trebuie sa fie alese cu grija si nu trebuie sa permitem instalarea de camere de interior la exterior doar pentru ca sunt mai ieftine. Fiecare echipament este dotat cu functii si comenzi astfel incat sa functioneze la capacitate maxima cand este instalat in mediul corect.

Vizionarea locatiei de instalare este importanta pentru ca astfel se determina numarul de camere necesar pentru acoperirea riscurilor de zona, dar si ce tip de DVR se poate folosi pentru a captura/inregistra/reda imagini care sa fie de folos in caz de incident. De abia dupa ce toate acestea au fost stabilite, se da comanda de cumparare a echipamentelor. Nu te duci la lupta fara un plan de bataie!

Un alt aspect crucial in instalarea si montajul unui sistem de supraveghere video este respectarea legislatiei privind securitatea proprietatilor. Aceasta este foarte riguroasa si pedepseste aspru daca se incalca dreptul la intimitate, prin instalarea unei camere indreptate catre proprietatea unui vecin. De aceea este foarte bine ca firma care va realizeaza instalarea sa detina acreditarile necesare de functionare eliberate de organele abilitate in domeniu.

Va recomandam sa aveti grija la alegerea modelului de camera si a lentilei cu care aceasta vine echipata. Se calculeaza distantele pentru care se vor face capturi si astfel se aleg camerele ce permit vizibilitate pana la anumite distante. Daca in zona este nevoie si de supraveghere nocturna, trebuie sa avem in vedere si dotarea cu infrarosu.

O pozitionare corecta a camerelor de supraveghere este una in care sunt evitate unghiurile cu vizibilitate 0. Teoria spune ca amplasarea corecta si eficienta a camerelor intr-un sistem de supraveghere video este aceea in care fiecare camera instalata are capacitatea de a prinde in cadru o alta camera. Astfel se vor prelua cadre din toate pozitiile si locatia dumneavoastra va fi in siguranta.

Un ultim criteriu de care trebuie sa tinem cont in alegerile facute cand vine vorba de un sistem de supraveghere, se refera la calitatea produselor cumparate. Cand discutam de problema de securitatii si sigurantei unui spatiu comercial sau rezidential, trebuie sa avem in vedere ca orice rabat de la calitate ne poate provoca o dauna si mai mare in caz de incident. De cele mai multe ori cadem prada optiunii de pret mai mic, uitand de riscul crescut la care ne supunem. Un sistem bazat pe produse de calitate iti asigura o protectie ridicata pe o perioada de timp indelungata.


Categorii similare

Instalare sisteme supraveghere

Comercializam si instalam sisteme de supraveghere complete, parcurgem toate fazele, de la proiectare, achizitionarea echipamentelor si pana la predare..

Instalare sisteme de alarma casa si apartament

Detinem toate autorizatiile necesare pentru instalarea sistemelor de alarma pentru casa si apartament. Odata cu achizitia unei locuinte, indiferent ca..

Instalare camere supraveghere

Asiguram instalare camere de supraveghere la cererea clientului. Inainte de a achizitiona o camera de supraveghere sau un intreg sistem de supravegher..

Cum alegem un dvr si un sistem de supraveghere

Un DVR ce urmeaza sa fie instalat in cadrul unui sistem de supraveghere trebuie sa fie compatibil cu camerele montate in sistem pentru a beneficia de ..

Despre camere ip de supraveghere video

Camerele IP de supraveghere video fac parte din gama de camere de noua generatie ce ofera posibilitatea de a fi accesate si din afara retelei interne,..

Cum instalam camere de supraveghere box

Camerele de interior box se folosesc pentru a filma numerele masinilor, in cazul service-urilor auto sau spalatoriilor auto. Camerele de supraveghere ..