Instalare sisteme de alarma casa si apartament

Detinem toate autorizatiile necesare pentru instalarea sistemelor de alarma pentru casa si apartament. Odata cu achizitia unei locuinte, indiferent ca este vorba de o casa sau un apartament, orice persoana se gandeste la achizitionarea si instalarea unui sistem de alarma. Iar pentru aceasta, trebuie neaparat sa fii la curent cu cateva informatii de baza despre acestea. Cum funcioneaza si din ce sunt alcatuite sistemele antiefractie. Toate sistemele de alarma functioneaza pe acelasi principiu de baza, si anume acela al asigurarii punctelor de intrare: usi si ferestre, dar si a unui spatiu interior ce contine obiecte de valoare, cum ar fi colectii de arta, calculatoare, arme, monede etc. Indiferent de dimensiunea casei dvs sau numarul de usi si ferestre, ori cate camere interioare decide proprietarul casei sa protejeze, singura diferenta reala sta in numarul componentelor de securitate instalate in locuinta si monitorizate de panoul de control. Mai jos, o sa detaliem cat mai multe despre aceste sisteme de alarme.

instalare-sisteme-alarma
Ce este un sistem de alarma si care este scopul sau?
Un sistem de alarma este un sistem format din diferite componente electronice interconectate, al carui scop este de a detecta si semnala prezenta persoanelor straine sau a evenimentelor nedorite. Aceste sisteme pot fi instalate atat in locuinte (casa, apartament, vila, pensiune etc), pentru monitorizarea si detectarea hotilor, cat si in spatii comerciale, spatii industriale etc., pentru protectia personalului impotriva raufacatorilor. Majoritatea cunoastem faptul ca sistemele de alarma sunt folosite strict pentru detectia de persoane, dar ele insa, ajuta si la detectarea incendiilor, gazului metan si a monoxidului de carbon. Pentru o eficienta cat mai sporita a unui sistem de alarma, acesta poate fi cuplat cu un sistem de monitorizare video, astfel, se poate inregistra tot ce se intampla in casa dvs si este mai protejata in cazul unui incident. Sistemele de alarma pot fi de dimensiuni diferte, de la alarme limitate doar la cativa senzori si o sirena, pana la sisteme complexe de alarmare, inclusiv cu control de la distanta.


Care sunt componentele unui sistem de alarma si care este scopul lor?
Un sistem de alarma utilizeaza o retea de componente pentru a ajuta la mentinerea familiei si a locuintei dvs in siguranta. Fiecare dintre aceste componente joaca un rol esential in protectia generala a casei, multe dintre acestea lucrand impreuna pentru a va ajuta sa ramaneti in siguranta. Aici sunt unele dintre cele mai populare si importante componente ale unui sistem antiefractie:
Panoul de control serveste ca centru principal pentru sistemul de securitate. De obicei, se refera la o tastatura/touchpad care va permite sa introduceti parola pentru armarea si dezarmarea sistemului, iar unele au o caracteristica de control vocal. Panoul de comanda comunica cu alte componente ale sistemului de alarma, cum ar fi senzorii de miscare si camere video, toate lucrand impreuna. Pe langa butoane, tastatura are si indicatori luminosi sau un afisaj, depinde de caz, desigur.

Incuietori electrice pentru usi. Ofera o modalitate de a va asigura ca usile sunt blocate, in orice moment, chiar si atunci cand nu sunteti acasa. Cele mai multe sisteme moderne de securitate va permit sa le accesati prin smartphone. Sistemul urmareste, de asemenea, daca usa este blocata si va poate avertiza printr-o notificare, atunci cand aceasta este deschisa. Aceste incuietori inteligente sunt un mod util de a monitoriza casa atunci cand sunteti la locul de munca sau sa verifice daca copiii au blocat sau nu usa.


Camere de supraveghere video vin in versiunile wireless sau prin cablu si pot fi ascunse atat in interiorul casei, cat si in exteriorul ei. Acestea capteaza fiecare miscare si activitate si o transmite sub forma de transmisie video, astfel, oriunde v-ati afla, cel putin o pereche de ochi va pazeste casa. Sunt camere panoramice si de inclinare, statice si pivotare, ori puteti obtine unele care au incluse viziune pe timp de noapte, totul in functie de nevoile dvs.
Senzori pentru usi si ferestre. Acesti senzori va anunta cand o usa sau o fereastra este deschisa in casa dvs. Senzorii sunt plasati pe usa sau fereastra/pervaz. Atunci cand este inchis, senzorii se ating si totul este notificat ca sigur. Odata ce usa sau fereastra este deschisa, se declanseaza intrerupatorul, un conector magnetic, care poate sesiza atunci cand senzorii se ating sau nu, avertizand panoul de control.


Alarma cu decibeli.
Daca se intampla ca vreun hot sau vreun intrus sa patrunda pe proprietatea dvs, cu siguranta veti dori ca alarma sa fie suficient de puternica pentru ca oamenii sa o auda. Nu numai ca aceasta va avertiza vecinii dumneavoastra sau autoritatile locale, ci ar putea tine intrusul departe de casa dvs, alungandu-l.
Detectoare de monoxid de carbon. De obicei, sunt plasate in afara usilor zonelor de dormit si au scopul de a detecta cresteri ale nivelului de monoxid de carbon din casa. Exista trei tipuri de detectoare gasite la sistemele de securitate, fiecare dintre acestea vor declansa o alarma sonora pana cand gazul se va risipi. Senzorii biometrici: contin un gel care isi schimba culoarea atunci cand monoxidul de carbon este absorbit. Semi-conductorii din metal oxidat: detecteaza gazul prin scaderea rezistentei electrice in detector. Senzorii electrochimici: detecteaza modificarile in curentul electric cauzate de monoxidul de carbon.


Senzorii de miscare detecteaza atunci cand un intrus patrunde in locuinta dvs. Functioneaza sub forma unor vibratii, valuri de ultrasunete, impulsuri de microunde, infrarosu caldura sau orice alta combinatie a acestora pentru a sesiza atunci cand cineva se deplaseaza in/prin casa sau pe proprietatea dumneavoastra. In esenta sunt caini de paza electronici, care notifica panoului de control atunci cand are loc o incalcare.


Cheia electronica este o alternativa la tastatura traditionala utilizata pentru armarea si dezarmarea sistemului dumneavoastra de securitate. La fel ca un sistem de blocare de la distanta a unei masini, aceasta permite sa va armati/dezarmati sistemul de alarma inainte de a intra in casa.
In plus, pe langa echipamentele enumerate mai sus, un sistem de alarma contine si alte componente auxiliare, cum ar fi: suporti, modalitati de prindere, tablouri metalice, acumulatori de rezerva, tastaturi suplimentare, sirene suplimentare. Un sistem de alarma pentru casa este cel mai bun atunci cand acesta dispune de toate instrumentele disponibile, toate lucrand impreuna pentru monitorizarea casei dvs. Atunci cand va confruntati cu situatii de urgenta, nu va lasati fara vreun element esential al unui sistem de securitate care putea fi adaugat ca echipament suplimentar de protectie.


Categorii similare

Instalare sisteme supraveghere

Comercializam si instalam sisteme de supraveghere complete, parcurgem toate fazele, de la proiectare, achizitionarea echipamentelor si pana la predare..

Instalare camere supraveghere

Asiguram instalare camere de supraveghere la cererea clientului. Inainte de a achizitiona o camera de supraveghere sau un intreg sistem de supravegher..

Cum alegem un dvr si un sistem de supraveghere

Un DVR ce urmeaza sa fie instalat in cadrul unui sistem de supraveghere trebuie sa fie compatibil cu camerele montate in sistem pentru a beneficia de ..

Montajul unui sistem de supraveghere video

Montajul unui sistem de supraveghere video trebuie sa fie efectuat dupa ce in prealabil a fost verificat de o echipa de specialisti. La prima vedere e..

Despre camere ip de supraveghere video

Camerele IP de supraveghere video fac parte din gama de camere de noua generatie ce ofera posibilitatea de a fi accesate si din afara retelei interne,..

Cum instalam camere de supraveghere box

Camerele de interior box se folosesc pentru a filma numerele masinilor, in cazul service-urilor auto sau spalatoriilor auto. Camerele de supraveghere ..