Sisteme supraveghere video in Bucuresti si in tara

Daca detii o afacere medie sau mare, atunci achizitionarea unui sistem supraveghere video este o necesitate, nu un lux. Un astfel de sistem scuteste munca multor angajati a caror sarcina este supraveghere incintei. Camerele de supraveghere profesionale au cunoscut o popularitate in crestere incepand cu anul 2006 deoarece rezultatele au aratat ca sunt extrem de eficiente in a tine la distanta potentialii infractori, infractionalitatea scazand cu aproximativ 30% in cazul obiectivelor protejate video. Firma noastra, SDSMAG SRL ofera toate tipurile de sisteme supraveghere video si alarme, in Bucuresti si oriunde in tara, deplasarea si consultanta sunt gratuite. In cele de urmeaza vom analiza cazul unei parcari de bloc, deoarece multi dintre clinetii nostri sunt asociatii de proprietari, cu mentiunea ca scenariul de mai jos se poate aplica in cazul oricarui tip de suprafata exterioara de monitorizat video.

In primul rand trebuie rezolvata partea legala, in cazul unui bloc aveti nevoie de acceptul tuturor locatarilor pentru a instala un sistem de supraveghere, iar daca este necesar sa montati camere in afara blocului, pe stalpi spre exemplu pentru o mai buna panorama, este necesar acceptul primariei. Deasemenea firma care instaleaza camere trebuie sa aiba toate autorizarile necesare, in caz contrar legea este incalcata iar factorul de decizie va fi tras la raspundere.
Daca sunteti proprietarul unei vile sau spatiul de supravegheat va apartie, nu mai aveti nevoie de astfel de aprobari.

Apoi trebuie determinata exact suprafata parcarii precum si punctele de interes cum ar fi caile de acces iar in functie de aceasta analiza se determina exact cea mai buna pozitie pentru amplasarea camerelor de supraveghere. Avand in vedere ca hotii de masini sau de oglinzi actioneaza cu predilectie dupa lasatul serii,trebuie alese niste camere de supraveghere care poseda anumite functii speciale reglabile si anume:

AGC (Automatic Gain Control) - mareste calitatea imaginilor luate in conditii de luminozitate scazuta, cantitatea de lumina se masoara in lucsi, cu cat numarul de lucsi este mai mic cu atat calitatea imaginii surprinse pe timp de noapte este mai buna.

AI (auto Iris) - permite camerei sa isi ajusteze irisul pentru a capta o imagine cat mai clara in functie de luminozitate

AES (Automatic Electronic Shutter) - scade sau creste viteza de captare in functie de luminozitate, aceasta functie este de fapt o prima versiune de AI (Auto Iris). Aici trebuie mentionat ca cele doua functii nu sunt compatibile.

Numarul de leduri Infrarosu - Cu cat distanta de filmare pe timp de noapte este mai mare cu atat imaginea este mai vizibila

Rezolutia - este una dintre cele mai importante caracteristici ale unei camere de supraveghere, cu cate rezolutia este mai mare cu atat imaginea este mai clara.

In functie de suprafata de supravegheat puteti opta pentru un sistem supraveghere cu mai multe camere amplasate in pozitii cheie pentru a surprinde locatia din cat mai multe unghiuri, sau un numar mai mic de camere, dar mai performante. Costul mediu al unei astfel de camere este intre 250 si 400 RON, in medie caracteristicile sunt urmatoarele: 1000 linii TV, distanta infrarosu peste 40m, lentila varifocala, carcasa de protectie.

Pentru un sistem cu 4 camere este necesar un DVR cu 4 canale, un Hard Disk de cel putin 500G si un monitor, poate fi un monitor second hand si conectica aferenta. In concluzie, costul mediu al intregului sistem ar fi urmatorul:

4 camere supraveghere - 1200 RON
Dvr cu 4 canale - 260 RON
Hard Disk 500GB - 260 RON
Sursa alimentare camere 4 bucati - 200 RON
Manopera - 100RON/camera - 400 RON

Total = 2320 RON

Evident, costul este estimativ, mediu, daca optati pentru un sistem mai ieftin puteti efectua lucrarea cu doar 1500 RON, dar in acest caz camerele de supraveghere vor fi de mai slaba calitate. Decizia se ia in functie de suprafata de supravegheat.

Daca aveti intrebari va rugam sa ne contactati telefonic sau prin email.


Categorii similare

Instalare sisteme supraveghere

Comercializam si instalam sisteme de supraveghere complete, parcurgem toate fazele, de la proiectare, achizitionarea echipamentelor si pana la predare..

Instalare sisteme de alarma casa si apartament

Detinem toate autorizatiile necesare pentru instalarea sistemelor de alarma pentru casa si apartament. Odata cu achizitia unei locuinte, indiferent ca..

Instalare camere supraveghere

Asiguram instalare camere de supraveghere la cererea clientului. Inainte de a achizitiona o camera de supraveghere sau un intreg sistem de supravegher..

Cum alegem un dvr si un sistem de supraveghere

Un DVR ce urmeaza sa fie instalat in cadrul unui sistem de supraveghere trebuie sa fie compatibil cu camerele montate in sistem pentru a beneficia de ..

Montajul unui sistem de supraveghere video

Montajul unui sistem de supraveghere video trebuie sa fie efectuat dupa ce in prealabil a fost verificat de o echipa de specialisti. La prima vedere e..

Despre camere ip de supraveghere video

Camerele IP de supraveghere video fac parte din gama de camere de noua generatie ce ofera posibilitatea de a fi accesate si din afara retelei interne,..