Despre camere ip de supraveghere video

Camerele IP de supraveghere video fac parte din gama de camere de noua generatie ce ofera posibilitatea de a fi accesate si din afara retelei interne, utilizand un dispozitiv de tip laptop/computer sau smartphone/tableta atunci cand ne aflam la mare distanta. Camerele IP sunt produsele ideale pentru a spori siguranta si securitatea intr-un camin personal sau intr-un spatiu de birouri.

Numeroase modele folosite in sistemele de supraveghere suporta standardul ONVIF, astfel incat au incluse tehnologiile Flash si ActiveX prin intermediul carora este permisa accesarea la distanta prin intermediul internetului, din orice browser compatibil. In plus, aceste camere au instalate pe ele software gratuit pentru sistemele de operare mobile de tip iOS si Android. Software-ul vine echipat cu functie de configurare la distanta si poate sa fie accesat prin WLAN sau 3G.  

Fiind controlate prin intermediul internetului, viteza de reactie a utilizatorului la incident este mult mai mare. Acest tip de conectare la camere este perfect de folosit atunci cand aveti nevoie sa va verificati proprietatea personala si nu sunteti in apropierea acesteia. In domeniu comercial au fost instalate cu succes pentru a acoperi o gama larga de aplicatii unde camerele clasice nu ar fi facut fata. Astfel ca sunt utilizate fara probleme in monitorizarea de scoli, supravegherea terenurilor de joaca, securitatea bancomatelor de banci, control aeroporturi si gari, supraveghere parcari , vizonare zone de control acces in institutii si securitatea magazinelor.

In comparatie cu modelele analogice care puteau salva imagini doar pe DVR, camerele IP aduc ca si noutate posbilitatea de a stoca informatia pe carduri SD, pe un NAS conectat la retea, fisiere locale de sistem,  in cloud-uri online si nu in ultimul rand prin conectarea la un FTP server. Astfel, acestea sunt flexibile atat in modul de operare de la distanta, cat si-n modul de stocare a informatiei.

Avantajul unei camere IP este ca permite conectarea audio in ambele sensuri, folosind un singur cablu de retea. Astfel se ofera un flux de comunicatie audio in timp real cu persoanele aflate in zona supravegheata. Sunt ideale aceste camere cand aveti nevoie sa ghidati un client in setarea unui produs la distanta. Pe langa avantajul audio, aceste echipamente suporta o rezolutie minima de 640x480, oferind rezolutii multi-megapixel si calitate superioara a imaginii HDTV.

Unele modele au capacitatea de a functiona independent de o sursa de alimentare dedicata, folosind un protocol PoE (Power of Ethernet) prin care aparatul se alimenteaza cu energie electrica prin cablu de tip ethernet.
    
Camera IP nu necesita retinerea setarilor de adresa IP, avand nevoie doar de nume de utilizator si parola pentru a intra in platforma online a acesteia.Astfel ca dupa ce camera a fost montata si s-a realizat o conexiune la aceasta prin internet, dumeanvoastra veti putea accesa resursele video atat prin folosirea unei retele locale, cat si la distanta in timpul petrecut la birou, in cafenea sau aeroport.

Pentru mai multe detalii legate de oferta noastra de camere IP va rugam sa ne contactati telefonic la numarul aflat pe bara de sus a site-ului nostru, consultanta telefonica este absolut gratuita!


Categorii similare

Instalare sisteme supraveghere

Comercializam si instalam sisteme de supraveghere complete, parcurgem toate fazele, de la proiectare, achizitionarea echipamentelor si pana la predare..

Instalare sisteme de alarma casa si apartament

Detinem toate autorizatiile necesare pentru instalarea sistemelor de alarma pentru casa si apartament. Odata cu achizitia unei locuinte, indiferent ca..

Instalare camere supraveghere

Asiguram instalare camere de supraveghere la cererea clientului. Inainte de a achizitiona o camera de supraveghere sau un intreg sistem de supravegher..

Cum alegem un dvr si un sistem de supraveghere

Un DVR ce urmeaza sa fie instalat in cadrul unui sistem de supraveghere trebuie sa fie compatibil cu camerele montate in sistem pentru a beneficia de ..

Montajul unui sistem de supraveghere video

Montajul unui sistem de supraveghere video trebuie sa fie efectuat dupa ce in prealabil a fost verificat de o echipa de specialisti. La prima vedere e..

Cum instalam camere de supraveghere box

Camerele de interior box se folosesc pentru a filma numerele masinilor, in cazul service-urilor auto sau spalatoriilor auto. Camerele de supraveghere ..