Cum alegem un dvr si un sistem de supraveghere

Un DVR ce urmeaza sa fie instalat in cadrul unui sistem de supraveghere trebuie sa fie compatibil cu camerele montate in sistem pentru a beneficia de calitatea imaginilor capturate de echipamente din locatia aleasa. Modelele comercializate de firma noastra au un mod simplu de instalare si utilizare, beneficiind si de o gama variata de setari in functie de cerintele aplicatiei.  

Intr-un sistem video profesional de supraveghere trebuie sa existe posibilitatea de setare a parametrilor in mod local, direct pe DVR, dar si de la distanta cu acces prin conexiune la internet cu setari port forwarding. In acest fel veti putea avea un control complet asupra sistemului chiar si atunci cand sunteti plecat in interes de serviciu sau in vacanta.

Conectare la DVR prin internet
 
Controlul unui DVR de la distanta se efectueaza cu ajutorul unui laptop/pc conectat la internet, prin care dumneavoastra puteti vedea live ce se intampla in spatiu de locuit sau la locul de munca. Un alt aspect important al unui DVR conectat la distanta este ca va ofera posibilitatea de a vedea inregistrarile mai vechi. Majoritatea modelelor DVR va permit accesul dumneavoastra la acestea prin conectarea unei tablete sau a unui telefon mobil inteligent (smartphone), daca acestea se pot conecta la o retea de internet si folosesc programe compatibile. In acest mod aveti libertatea sa va desfasurati activitatile profesionale sau recreative, fara a va ingrijora de siguranta proprietatilor dumneavoastra.

Numarul de camere

In functie  de numarul de camere pe care doriti sa-l montati in locatia pe care urmeaza s-o securizati, alegerea unui dvr se poate face in functie de numarul de canale de care dispune: 4 canale, 8 canale, 16 canale sau 32 canale. Pentru sistemele complexe ce depasesc 32 de camere, se achizitioneaza un alt DVR si se conecteaza la cel principal.

Compresia video si audio

DVR-urile dezvoltate pentru a fi folosite in supravegherea video, functioneaza in cea mai mare parte in standard de compresie video H.264 si compresia audio G711A.

H.264 reprezinta formatul de compresie video cel mai frecvent folosit pentru inregistrare, compresie, dar si distributia de continut video.

Acest format a urmarit sa stabileasca un standard capabil sa ofere imagini la o calitate video buna, cu o rata mai mica de biti in raport cu predecesoarele sale.
Compresia audio G711A a fost folosita pentru prima data in telefonie, purtand denumirea de Modulatia Impulsurilor in Cod a frecventelor vocale. Aceasta reprezinta un codec audio de banda ingusta, ce ofera sunet de calitate la 64 kbit/s.

Numar de cadre imagine

Un alt criteriu de performanta important in alegerea unui DVR este numarul de cadre pe secunda. Pentru a functiona in mod optim, numarul de cadre pe secunda ale DVR-ului ales trebuie sa fie cel putin egal cu suma cadrelor necesare pentru toate camerele video din sistem.  O calculare rapida se face inmultind numarul de camere cu o valoare medie de cadre.

Memoria de stocare DVR

Informatiile obtinute de un dvr de la reteaua de camere trebuie sa fie inregistrate pe o memorie de  stocare.  Cu cat spatiul de memorie este mai mare, cu atat timpul de stocare se mareste si el. Utilizand tehnologii avansate de conectare ce ajuta la viteza de transmisie a datelor, dar si HardDisk-uri de capactiate mare, sistemul va avea posibilitatea sa pastreze cat mai multa informatie cu privire la activitatea ce s-a desfasurat intr-o locatie aleasa.   
DVR-urile comercializate pe piata echipamentelor de supraveghere nu vin echipate cu unitati Hard Disk pentru stocarea informatiei. Acestea se pot cumpara separat pentru a se instala ulterior.

Daca sunteti in cautarea unui DVR pentru un sistem de supraveghere video, specialistii in domeniu recomanda utilizarea unui DVR cu mai multe canale de conectare a echipamentelor camere , avand in vedere si o posibila extindere in viitorul apropiat.
 


Categorii similare

Instalare sisteme supraveghere

Comercializam si instalam sisteme de supraveghere complete, parcurgem toate fazele, de la proiectare, achizitionarea echipamentelor si pana la predare..

Instalare sisteme de alarma casa si apartament

Detinem toate autorizatiile necesare pentru instalarea sistemelor de alarma pentru casa si apartament. Odata cu achizitia unei locuinte, indiferent ca..

Instalare camere supraveghere

Asiguram instalare camere de supraveghere la cererea clientului. Inainte de a achizitiona o camera de supraveghere sau un intreg sistem de supravegher..

Montajul unui sistem de supraveghere video

Montajul unui sistem de supraveghere video trebuie sa fie efectuat dupa ce in prealabil a fost verificat de o echipa de specialisti. La prima vedere e..

Despre camere ip de supraveghere video

Camerele IP de supraveghere video fac parte din gama de camere de noua generatie ce ofera posibilitatea de a fi accesate si din afara retelei interne,..

Cum instalam camere de supraveghere box

Camerele de interior box se folosesc pentru a filma numerele masinilor, in cazul service-urilor auto sau spalatoriilor auto. Camerele de supraveghere ..