Analiza de risc

Realizam analiza de risc la securitatea fizica. Conform legii 333/2003, orice societate comerciala care detine bunuri si valori, indiferent de natura capitalului social este obligata sa asigure protejarea acestora. Fara o analiza de risc nu poate fi implementat sistemul de securitate. Conform legii "orice activitate de paza care nu se va fundamenta pe o astfel de analiza de risc este ilegala si se sanctioneaza conform HG 301/2012 cu amenda de pana la 50.000 RON. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre politisti, jandarmi precum si de catre primari sau imputerniciti legali ai acestora."

 

Instructiunea M.A.I. 9 din 1.03.2013

Analiza de risc la securitatea fizica, denumita in continuare analiza de risc, se materializeaza prin documentatia intocmita in cadrul procesului standardizat de management al riscului, prin care se determina, in mod dinamic, masurile necesare si aplicabile pentru incadrarea riscurilor de securitate la niveluri acceptabile.
Analiza de risc se efectueaza inaintea instituirii masurilor de securitate si se revizuieste in una dintre urmatoarele situatii:

a) cel putin o data la 3 ani, pentru corelarea cu dinamica parametrilor interni si externi care genereaza si/sau modifica riscurile la securitatea fizica a unitatii;
b) in cel mult 60 de zile de la producerea unui incident de securitate la unitatea respectiva;
c) in cel mult 30 de zile de la modificarea caracteristicilor arhitecturale, functionale sau a obiectului de activitate al unitatii.

Societatea noastra ofera o gama larga de servicii complete, incepand cu analiza de risc si terminand cu instalarea, montajul si mentenanta unui sistem de supraveghere. Contactati-ne pentru o oferta personalizata!