Interfoane

Doriti sa instalati un interfon? Asiguram instalare si montaj interfoane la preturi foarte avantajoase. Un interfon este un sistem de comunicatii de voce stand-alone si este utilizat in cladiri mici/mari, functionand independent de reteaua de telefonie. Interfoanele pot incorpora conexiuni la sistemele de difuzoare de sonorizare, walkie talkie, telefoane, precum si la alte sisteme de interfon. Unele sisteme de interfon incorporeaza un control al dispozitivelor, cum ar fi luminile de semnalizare si incuietori pentru usi. Exista interfoane pentru case simple si interfoane dezvoltate pentru apartamentele colective. Unele dintre acestea sunt echipate cu video, iar cablajul acestuia (instalatia electrica), poate fi conectat/a la exterior, cu cateva perechi (4-6 perechi) in timp ce controleaza instalatia electrica. Ultimele generatii sunt chiar compatibile cu computerele si unele modele includ TCP / IP.

interfon
Interfoanele permanente si interfoane portabile
Interfoanele traditionale sunt compuse in intregime din componente analogice electronice, dar multe caracteristici noi si optiuni de interfatare pot fi realizate cu noi sisteme de interfonie bazate pe conexiuni digitale. Semnalele video pot fi transportate la fel de bine ca voce. Statiile de interfonie digitala pot fi conectate folosind cablu Cat5 si pot utiliza chiar si retele de calculatoare existente, ca un mijloc de interfatare pentru zonele departate. Numeroase scoli si cladiri de birouri folosesc acum sisteme audio/video pentru a identifica vizitatorii care incearca sa obtina acces la o cladire inchisa/blocata si se pot conecta la sistemul de control acces al cladirii. In afara de locatiile fixe, sistemele de interfonie sunt folosite pe mai multe tipuri de vehicule, inclusiv trenuri, ambarcatiuni, aeronave si vehicule blindate de lupta.
Interfoane portabile sunt frecvent utilizate de catre echipele speciale de productie a evenimentelor si echipele sportive profesioniste. Locatii de arte performante, cum ar fi teatre si sali de concerte au adesea o combinatie de elemente de interfonie montate permanent sau portabile. Pistele de curse motorsport au de obicei atat statii de interfoane portabile, cat si permanent montate la punctele critice in jurul hipodromului pentru utilizarea de catre functionarii in domeniu si medicii de urgenta.


Termenii de baza ale sistemului de interfonie
Statia de baza - acestea sunt unitati care pot controla sistemul, adica, initiaza un apel cu oricare dintre statii si fac anunturi prin intregul sistem.

Sub-statie - unitatile care sunt capabile doar in initierea unui apel cu o statie de baza, dar care nu sunt capabile sa initieze apeluri cu orice alte posturi.

Statia de usa - la fel ca sub-statiile, aceste unitati sunt capabile doar sa initieze un apel la o statie de baza.

Statia interfon - unitate cu functii complete, care este capabila sa initieze si liniile conversationale. Poate fi montata pe perete sau portabila.

Statia montata pe perete - statie de interfon fixa cu difuzor incorporat. Poate avea microfon sau un telefon stil receptor.

Cureaua Pack - statie de interfon portabila purtat pe centura. In plus, are si o casca.

Receptorul - conexiune permanenta sau portabila stil-telefon conectat la o statie de interfon. Contine in plus o casca si un microfon.

Setul de casti - conexiune de interfonie portabila alcatuita dintr-un set de casti pe ambele urechi plus un microfon, ambele conectate la cureaua pack.

Semnalul paging - o alerta sonora si/sau vizuala la o statie de interfon, indicand faptul ca cineva de la un alt post vrea sa initieze o conversatie.

Alimentare de putere - folosit pentru a alimenta puterea tuturor unitatilor. De multe ori incorporat in design-ul statiei de baza.

Telefonia - sisteme de interfon care utilizeaza un emitator si un receptor pentru a comunica, similar cu sistemele de telefonie standard.

Difuzorul - sisteme de interfon care utilizeaza un singur difuzor pentru a transmite si pentru a primi comunicari.

Amplificatorul - este componenta principala (centrala) a unui interfon, fiind responsabil pentru comutarea sau conectarea cailor de comunicatie intre statia de baza si sub-statie.


Interfoane cu cablu
In timp ce fiecare linie a produselor de interfonie este diferita, cele mai multe sisteme de interfonie analogice au multe in comun. Semnalele vocale de aproximativ un volt sau doua sunt transportate de o sina directa de curent cu o putere de 12, 30 sau 48 de volti, care utilizeaza o pereche de conductori. Semnalul indicatorilor de lumina dintre statiile de lucru poate fi realizat prin utilizarea unor conductori suplimentari sau poate fi transportat prin intermediul frecventelor de ton trimise deasupra sau dedesubtul intervalului de frecventa al vocii. Mai multe canale de convorbiri simultane pot fi reportate conductori suplimentari intr-un cablu sau prin multiplexare (sau de frecventa) cu repartitie in timp in domeniul analogic. Mai multe canale pot fi usor transportate prin semnale ale interfoanelor digitale. Interfoanele portabile sunt conectate in primul rand folosind ecrane comune si o pereche de microfoane cu doi conectori XLR cu 3 pini. Interfoanele folosite in cladiri sau vehicule sunt conectate intr-un mod similar cablurilor ecranate care contin adesea mai mult de o pereche de fire. Interfoanele digitale utilizeaza cablu Categoria 5 (Cat5) si releu de informatii ale datelor, utilizand arhitectura de protocol Internet.


Interfoanele cu/in doua fire
Sistemele de interfonie sunt utilizate la scara larga in posturi de televiziune si vehicule de difuzare, cum ar fi cele observate la evenimentele sportive sau locurile de divertisment. In esenta, exista doua tipuri diferite de interfoane utilizate in lumea televiziunii: linia cu doua fire sau sistemele de matrice cu patru fire. La inceput, posturile de televiziune comunicau cu ajutorul echipamentelor vechi de telefonie. Cu toate acestea, in prezent exista mai multi producatori care ofera sisteme mai avansate. De la sfarsitul anilor '70 pana la mijlocul anilor '90, sistemele de tip liniar cu doua fire au fost cele mai populare, in primul rand datorita tehnologiei care a fost disponibila la momentul respectiv. Aceste sisteme au fost foarte simplu de proiectat, intretinut si exploatat, dar aveau o capacitate si flexibilitate limitata, deoarece acestea erau de obicei cablate.
Interfoane de difuzare in patru fire
Un sistem de interfonie cu patru fire moderne poate fi conectat la 272 surse si destinatii in acelasi timp. La mijlocul anilor '90, tehnologia cu patru fire a inceput sa aiba o importanta din ce in ce mai mare datorita tehnologiei ''ieftin si mic''. Tehnologia circuitului cu/in patru fire era cunoscuta de ceva timp, dar a fost prea scumpa pentru a se pune in aplicare. De obicei era necesara un amperaj crescut in studiourile de televiziune fizice, astfel, a fost folosit doar la posturile de televiziune obisnuite/normale sau in retelele de televiziune foarte mari.


Interfoanele wireless
Exista doua avantaje majore ale unui sistem de interfon wireless fata de interfonul traditional cu fir. Primul este faptul ca instalarea se face mult mai usor, din moment ce nu este necesara rularea firelor intre unitatile interfoanelor. Al doilea este ca va puteti muta cu usurinta unitatile in orice moment. Totusi, cu acea comoditate si usurinta de instalare vine un risc de interferenta de la alte dispozitive wireless si electrice. Dispozitivele wireless din apropiere, cum ar fi smartphone-urile, retelele de date wireless si boxele audio pot interfera. Dispozitivele electrice, cum ar fi motoarele, corpurile de iluminat si transformatoarele pot provoca zgomote. De asemenea, pot exista temeri legate de confidentialitate, deoarece conversatiile pot fi luate de pe un scaner, telefon wireless sau un dispozitiv similar pe aceeasi frecventa. Interfoanele wireless pot reduce sau elimina riscurile de confidentialitate, in timp ce plasarea, instalarea si constructia pot reduce sau elimina efectele negative ale interferentelor externe. IP-ul interfoanelor se conecteaza la o statie de baza sau la o substatie pe Internet, printr-un port Ethernet. Interfoanele wireless pot rula, de asemenea, printr-o retea care permite comunicarea aproape instantanee pe parcursul unei case. Unitatile de comunicatie care transmit semnal de-a lungul casei fara ajutorul firelor (cablurilor)  au fost denumite "interfoane wireless (fara fir)".


Categorii similare

Videointerfoane

Sunteti interesat de instalarea unui videointerfon? Odata cu instalarea si testarea sistemului videointerfonic se procureaza de obicei si un sistem de..

Sisteme de pontaj

Sistemul de control acces si pontaj poate functiona atat impreuna, cat si fara un sistem CCTV format din DVR-uri si camere de luat vederi. Sistemul es..